1989-1994

1989 eletään valmistelevaa aikaa

Helsingin Kalliossa, Brahen kentän läheisyydessä puhutaan ranskalaisesta kuulapelistä, petankista. Tähän keskustelijoiden joukkoon kuuluvat mm. Kari ja Tuula Ahonen, Helena Jaatinen, Teukka ja Tuula Karhu, Kikka ja Tero Koskinen, Pirkko ja Kaitsu Martin ja Pirjo Suksi.

1990 Kallion Kirkas perustetaan

Kallion Kirkas ry perustetaan. Yhdistyksen perustaminen ei suju täysin mutkitta, sillä Yhdistysrekisteri puuttuu Kallion Kirkkaan alkuperäiseen sääntöehdotukseen ja vaatii kalliolaisilta asiallisempia sääntöjä. Muutaman korjauksen jälkeen yhdistys on valmis perustettavaksi. Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valitaan Tero Koskinen. 
Yhteistyö Kallion lähialueiden muiden petanque-seurojen (mm. Toivon Kuula, Sörkan Snadit) kanssa alkaa.

1991 toimintaa käynnistellään

Heti toiminnan alkuvaiheissa tulee kuvaan mukaan Toivon Kuulan ja Kallion Kirkkaan syksyinen kutsukilpailu, Possunheitto. Ensimmäisen Possunheiton voittajajoukkue on kalliolaisittain tuttu: Kari Ahonen - Teuvo Karhu - Tero Koskinen. Nestemäiset joukkuepalkinnot saavat tunnustusta osallistujien keskuudessa.
Toivon Kuulan kilke vaimenee vuosien saatossa ja Possunheitosta tulee Kallion Kirkkaan aktiviteettien salskea symboli.

1992 rakennetaan talvipesää

Petankki muuttuu pelkästä kesäpelailusta myös talviharrastukseksi. Töölön petankkihallin avajaisia vietetään marraskuussa, eivätkä kalliolaiset kavahda naapurikaupunginosan kaikua. Kallion petankkikansa kokeilee siipiään myös talvipeleissä.
Kesäpelejä pelataan ympäri eteläistä Suomea. Tutuksi tulevat mm. Veikkolan kesäkisat ja Taivallahden kentän mittelöt.
Uudeksi puheenjohtajaksi valitaan Kari Ahonen. Tuolloin tuskin kukaan arvasi kuinka mittavan uran hän tulee tekemään kalliolaisen ja suomalaisen petankin hyväksi.

1993 kolistellaan kovasti

Suomen Petanque-liitto käynnistää SM-sarjan ja sinne mielivät myös Brahiksen kundit. Stadin karsinnasta mestaruussarjaan kipuaa mukaan Kallion Kirkas. Joukkue Kari Ahonen - Toni Ikonen - Tero Koskinen - Matti Lyyra käynnistää pitkän ja kunniakkaan SM-sarjataipaleen, joka päättyy vasta vuonna 2001 surulliseen sarjasta putoamiseen.

Kirkkaat kuulaveikot keräävät eksoottisia kilpailukokemuksia. Yksi eriskummallisimmista mittelöistä ovat Lahden öiset hallikisat, jossa kalliolaiset mittaavat taitojaan petankissa tekonurmella. Veikkolan Pettaajien kesäkisoissa Kallio nappaa kakkossijan heti Järvenpään jälkeen. Kallion Kirkkaan ja Tavastian välillä pelataan ensimmäinen seuraottelu, jossa Tavastia vie voiton. Tavastian voitto uuvuttaa kalliolaiset, eikä Kallio-Tavastia -ottelua pelata useaan vuoteen.

1994 seuraottelut pääsevät vauhtiin

Talvella pelataan Kallion Kirkkaan ja Merihaan Urheilijoiden välinen ensimmäinen seuraottelu. Merihaan Urheilijat voittavat seurojen ensimmäisen kohtaamisen. Sen jälkeen valtikka on pysynyt Kalliossa varsin tiiviisti - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Kansallinen lajiliittomme valitsee pelaajia Suomi-Viro -maaotteluun asetus- ja ammuntakisan avulla. Nuori ja lahjakas Toni Ikonen Kallion Kirkkaasta saa paikan ja edustaa kesän maaottelussa Suomea yhdessä porilaisen Viljo Stenbergin ja lahtelaisen Jari Hakulin kanssa. Ensimmäiset askeleet menestyksen tiellä on otettu.
 

Tero Koskinen, seuran ensimmäinen puheenjohtaja
Veikkolan kutsukisassa tehdään Kallion petankkihistoriaa.
Takarivissä vasemmalta: Kikka Koskinen, Tuula Ahonen, Hellu Jaatinen ja Pirjo Suksi
Eturivissä : Tero Koskinen, Kari Ahonen, Matti Lyyra, Toni Ikonen ja Fransisco "Chico" Cueljok
Kari Ahonen, pitkäaikainen seuran puheenjohtaja