2000-2004

2000: Toni Ikonen, puheenjohtaja
Naisten SM-sarjan pronssia vei Team Miranol:
Anja Parviainen, Tuula Ahonen ja Riitta Kangas
Petankkinaisten peliasumuotia Lahdessa 2003
Toni Ikonen luovuttaa puheenjohtajan paikkansa ja tilalle valitaan Riitta Kangas.

2000 Kallio kirkastuu yhä

Vuosituhannen vaihtuessa vaihtuu myös Kallion Kirkkaan puheenjohtaja. Kari Ahonen päättää pitkän ja näyttävän puheenjohtajakautensa luovuttamalla puheenjohtajan nuijan Toni Ikoselle. Maaliskuussa avataan seuran verkkosivut.

Talven työt kantavat kesällä hedelmää. Lahdessa pelatuissa SM-kisoissa Anja Parviainen nappaa hopeaa naisten singelissä. Miesten trippelijoukkue Kari Ahonen - Mikko Lehto - Pauli Piiparinen vastaa kisojen suurimmasta yllätyksestä voittamalla pronssia. Mitalin lisäksi SM-pronssi merkitsee seuran joukkueelle historian ensimmäistä maajoukkuekutsua. Suomi-Viro -maaottelussa Suomi voittaa tuttuun tapaan Viron. Kalliolaisista koottu joukkue Kari Ahonen - Toni Ikonen - Pauli Piiparinen selviää osuudestaan hyvin.

Naisten SM-sarjassa Miranol Team (Kallion Kirkkaan joukkue Tuula Ahonen - Riitta Kangas - Anja Parviainen) pelaa mainiosti ja pokkaa pronssimitalit.

Hieno kausi huipentuu syyskuussa ensimmäistä kertaa järjestettävään ammunnan SM-kisaan. Pauli Piiparinen osoittaa ampujan lahjansa ja kuittaa Suomen mestaruuden. Kallion Kirkkaan ensimmäinen kultainen SM-mitali on tosiasia. Eräänlaisena kisabonuksena Pauli Piiparinen ampuu ammunnan Suomen ennätyslukemiksi 40 pistettä.

2001 on historian menestyksekkäin vuosi kilpailutoiminnassa

Edellisen vuoden hienot saavutukset saavat rinnalleen uusia. Tuula Ahonen ja Anja Parviainen valitaan naisten maajoukkueeseen. Anja Parviainen edustaa Suomea kesällä PM-kisoissa ja myöhemmin syksyllä ensimmäisissä naisten EM-kisoissa. EM-kisoissa Suomen joukkue ylittää odotukset ja sijoittuu sijoille 5-8.

SM-kisoissa kultasade huuhtelee Kalliota. Anja Parviainen kirkastaa edellisvuoden naisten singelin hopeamitalinsa kultaiseksi. Pauli Piiparinen puolustaa ammunnan SM-kultaansa näyttävästi ja tuo pojan takaisin kotiin pistemäärällä 27.

Kallion Kirkas saavuttaa tähän mennessä parhaan sijoituksensa seurajoukkueiden SM-kisoissa. Kokoonpano Toni Ikonen, Kari Ahonen, Henri Koskinen, Anja Parviainen, Mikko Lehto, Pauli Piiparinen nappaa tiukassa kamppailussa viidennen sijan ja hankkii ottelupaikan Suomi-Viro -maaotteluun.

Seuran toimintaan tulee uusia tapahtumia. SM- ja MM-kisojen innoittamana Kallion Kirkas järjestää seuran sisäisen ammuntakilpailun, jossa seuran ensimmäiseksi ammuntamestariksi kruunataan Henri Koskinen erinomaisella tuloksella 36. Kesällä järjestetään suuri singelisarja, jonka voittaa kaksinkertainen Suomen mestari Pauli Piiparinen.

2002: kovaa kilpailemista

Menestysvuoden 2001 jälkeen seuran toiminta jatkui kilpailuvoittoisena. Seura järjesti lukuisia seuraotteluita ja pienempiä sisäisiä kilpailuja. Kilpatoimintaa riitti runsaasti sekä kesä- että talvikaudella. Kansallisiin mittelöihin osallistuttiin niin miesten kuin naisten sarjassa. Ahkera kisailu ei kuitenkaan tuottanut aivan samanlaista menestystä kuin huippuvuosi 2001.

 Vuoden 2002 keskeisiin tapahtumiin kuului petanquen SM-kisat Kuopiossa. Pauli Piiparinen huolehti mitaliputken jatkamisesta ampumalla itselleen SM-pronssia. Pave Piiparisen ammuntamitali oli järjestyksessään jo kolmas peräkkäinen. Suorituksen arvoa nostaa se, että Pave on ainoa pelaaja, joka on ottanut mitalin jokaisessa ammunnan SM-kisassa. SM-kisoihin otti osaa tukku kalliolaisia, joiden edesottamuksista voi katsoa lisää Galleriasta.

Kansallisessa sarjatoiminnassa Kirkkaan kundit osallistuivat ykkösdivisioonaan. Joukkue Kari Ahonen - Toni Ikonen - Henri Koskinen - Pauli Piiparinen osoittautui kilpakumppaneitaan vahvemmaksi ja pokkasi sarjan päätteeksi ykkösdivisioonan voiton. Voitto toi mitaleiden lisäksi palkintomatkan Luciatåget-kisaan Tukholmaan.

2003 on hiljainen

Tämä kausi oli kalliolaisittain vaatimaton. Yhtään arvokisamitalia ei tullut, mutta muutama rankingpistesija kuitenkin saavutettiin. Parhaimmat tulokset SM-kisoista olivat naisten SM-singelin ja naisten SM-trippelin 8. ja 4. sija. Naisten SM-sarjassa saavutettiin 5. sija sekä sekaduppelin ja yli 50v. duppelin SM-kisoissa tuli molemmista 7. sija. Seura-SM kisoissa saatiin hienosti 6. sija (pelaajat: Sakari Pankkonen, Toni Ikonen, Mika Nyström, Riitta Kangas, Mikko Lehto ja Pauli Piiparinen).

Tuula Ahonen ja Riitta Kangas valittiin naisten maajoukkuevalmennusryhmään ja Tuulalla oli PM-edustus Tampereella pelatussa PM-kisassa.

Seuran junioritoiminnan alkuaskeleet saatiin, kun junioripelaajien määrä nousi kolmeen.
Riitta Kangas edusti Kallion Kirkasta Suomen Petanque-liiton hallituksessa

2004 - huippuvuosi!

Kesällä jatkuivat seuran peli-illat aktiivisena Torkkelinmäellä. Väkeä oli kiitettävästi niin omasta kuin muistakin seuroista. Muutettu käytäntö kerran viikossa tapahtuvaan kokoontumiseen tuntui toimivan.
Hiljaisen vuoden jälkeen alkoi taas tapahtua. Turussa pelatuissa SM-kisoissa tehtiin ennätystulos: peräti 4 mitalia! Alkukauden avointen kisojen menestys enteili hyvää: Baltic-duppelissa Mikko Lehto ja Pave Piiparinen nappasivat hopeaa. IPC-singelissä Mikko sai kultaa ja Pave tuli pronssille. SM-kisojen mitalit saatiin ammunnassa (Pave hopeaa), naisten singelissä (Kirsi Aalto hopeaa) ja naisten duppelissa (Tuula Ahonen ja Riitta Kangas pronssia).

SM-kisoissa tehtiin myös kalliolaista historiaa: mukana oli ensimmäistä kertaa myös kalliolainen junnujoukkue. Julius Hellan ja Aaro Lehikoisen ensimmäinen SM-kisavoitto sai poikien hymyt korviin ja mielet iloisiksi.

Kirsi Aalto valittiin Tanskassa pelattaviin PM-kisoihin ja hän toi sieltä naisten trippelin hopean Kallioon. Joukkueessa pelasivat Kirsi, Anja Parviainen ja Helena Kankaanpää. Mitali on ensimmäinen kalliolaisen saama PM-mitali.

SM-divarissa ei päästy karsintoihin, mutta naisten SM-sarjassa Nice-joukkueemme (Tuula Ahonen, Kirsi Aalto ja Riitta Kangas)  jäivät harmittavasti mitaleitta, sijoitus 4.

Kesä huipentui seura-SM kisassa: Kallion Kirkas voitti kultaa! 
Kallion ykköstiimi (Sakari Pankkonen, Henri Koskinen, Kari Ahonen, Mika Nyström, Toni Ikonen, Mikko Lehto, Pauli Piiparinen) peittosi kisan voittamalla välierissä Dropin ja finaalissa Turun.