Omat kilpailut

Lenskiduppelin potretti Leninin puistosta 2004
Possuskabat 2004 - ihana auringon paiste!
Tuplamestari 2004: Toni Ikonen
KatriVala-duppelin kolme parasta joukkuetta 8.6.2019. (Kuva: Heikki Arhippainen)

Skaboja hampaat irvessä ...ja suu soikeana

Yksi tärkeä osa Kallion Kirkkaan toimintaa on petankkikisojen järjestäminen. Seura järjestää vuosittain sekä yleisiä kilpailuja että sisäisiä mittelöitä.

Kallion Kirkas on tunnettu mukavasta meiningistään ja mainioista kisatapahtumistaan. Mukavaan meininkiin voi tutustua parhaiten seuran jäsenten seurassa esimerkiksi Torkkelinmäellä. Mainioihin kisatapahtumiin voi ensi hätiin hakea tuntumaa vaikka täältä verkkopalvelusta.

Kallion Kirkkaan järjestämien kilpailujen vuotuinen kiintotähti on alkusyksyn Possunheitto. Kolmihenkisin joukkuein pelattava kutsukilpailu on muodostunut petankkikauden odotetuksi kulminaatiopisteeksi. Musisoinnin ja mansikkakeiton voimalla petankistit ovat vuosi toisensa jälkeen viihtyneet hilpeässä kuulajuhlassa. Vuonna 2015 Possunheitto järjestettiin jo 25. kertaa!

Toinen kalliolainen suuri kuulajuhla on kesän suuri duppelikisa. Vuodesta 1996 lähtien on Kallion Kirkas järjestänyt avoimen kilpailun, johon on kokoontunut suuri joukko kuulaista sotaväkeä mittelemään paremmuudesta. Enimmillään joukkueita on ollut vuonna 2000, jolloin kisaan osallistui huikeat 39 joukkuetta. Duppelikisa oli ensin perinteinen yhteistyökisa alueen ravintoloiden kanssa. Vuosina 2001 ja 2002 kilpailu oli Bravado-duppeli sekä vuonna 2003 ja 2004 Stadin Tähti-duppeli. Nykyisin kisa on nimetty puiston mukaan: Katri Vala-duppeli.

Seuran jäsenille tarkoitettuja omia kilpailuja pidetään vuosittain useita. Kevätkausi aloitetaan ns. Wappuduppelilla, joka pelataan - kuinka ollakaan - wappuaaton aikoihin. Kyse on hieman kepeämmästä kisasta, jossa yhdessäolo käy kilpaurheilun ohi.

Seuran mestaruusduppelia on pelattu vuodesta 1997 alkaen Lenininpuistossa. Mestaruusduppeli on keskikesän kilpailu, jossa mitellään maineen ja kunnian lisäksi palkinnoista. Hallitsevina mestareina vuoteen 2016 astuvat Micke Tötterman ja Stiina Kamppuri.

Seuran ammuntamestaruuskilpailu otettiin kisaohjelmaan mukaan vuonna 2001, kun ammuntakilpailut alkoivat yleistyä petankkikisamuotona. Kalliossa ammuntakisaan on suhtauduttu innokkaasti, sillä ammuntakisa on kenties kaikkein katsojaystävällisin kilpailumuoto, jossa ilmassa leijuu keskimääräistä enemmän jännitettä ja kilpailun hajua. Kallion ammuntamestarin valtikka vaihtui vasta vuonna 2004, kun kolme vuotta peräkkäin ammuntakisan voittanut Henri Koskinen joutui taipumaan Toni Ikosen edessä. Valtikka palautui Hekan ja Timon jälkeen vuonna 2008 taas Tonille. Vuoteen 2016 astuu mestarina Juhani Mäki.

Kesällä 2001 aloitettiin myös kisailu seuran singelimestaruudesta. Ensimmäisenä kisavuonna singelimestaruudesta miteltiin koko kesän kestävänä sarjana. Toisena vuonna siirryttiin hieman keveämpään turnausmuotoiseen pelaamiseen, joka vakiintui singelimestaruuden kilpailumuodoksi. Vuoteen 2016 astuu mestarina Aziz el Fatine.

Vuonna 2010 päätettiin ottaa seuran kisoihin mukaan myös trippeli. Kisan nimestä käytiin äänestys jäsenistön kesken ja voittajanimeksi tuli Torkkelin Trippeli. Vuonna 2016 jo kuudetta kertaa pelattavaan trippeliin astuu voittajana joukkue Kimmo Parviainen, Jyri Suksi ja Jukka Repo.